Cari lah apa yg korang nak

Friday, April 15, 2011

kartoon time kecik korang mungkin minat...

Asalamualaikum suma...

hari ini arien tak taw nk tulis ape just merapu je...

korang mesti suka tngok tv kn masa kecik2 dulu...

tp arien ingin cita pasal kartoon kegemaran korang time kecik2 dulu...

kartoon apa yg guy n gurl slalu tngok ...???

yg arien taw masa kecik2 dlu guy slalu suka kartoon Power Ranger, Ultraman, Dragon ball n banyak lagi smpai x terkira...

tp gurl pula pernah lihat kartoon nie kn....sailor moon n teletubies kn...btul x..???arien pun pnah tngok gak...hehe..


tp kartoon yg org kita buat macam usop santorian, kluang man dan anak2 sidek serta yg arien kata diatas

skarang mungkin tidak disiarkan di TV...jd itu mungkin favourite cartoon kita masa2 kecik2...



ok sampai situ sahaja arien nk kata...ada apa2 yg x kena korang bley koment...

.....sekian terima kasih.....

T____T

Asalamualaikum suma.....                 

                                                      slamat datang ke blog yg x perfect nie...

hari ini ien x taw nk cita apa just nk korang komen apa yg x kena

tentang blog arien je...

disebabkan arien ada big FINAL minggu depan jd arien x kan update blog nie

sampai lah abiz final...
 
bye BP n  lovely friends
sekian trima kasih...

Sunday, April 10, 2011

kita tidak akan fail dalam bahasa Inggris walaupun kita sangat lemah dalam BI

hai suma...slmat datang ke blog sya yg x perfect nie...

hari ini ien ingin kongsi bahawa

kita tidak akan fail dalam bahasa inggeris jika kita mempelajarinya dengan betul...

IEN dulu slalu fail dalam bi bila time exam...dan slalu dimarahi oleh guru...tp korang pun

besa gak fail kan..

nie tip yg ien dapat dari lecture...

1. korang mestilah ingat bahawa bahasa inggeris skarang sudah menjadi satu bahasa yg penting pada masa hadapan...

2. korang kena lah lebih banyak baca article bahasa inggeris atau pun komik bahasa inggeris...(jangan baca saja faham gak lah maksud2 yg kita baca tu..)

3. korang hendaklah confident bila nak present sesuatu dalam bahasa inggeris...

4. korang banyak-banyakan lihat kamus bahasa inggeris...kerana kamus itu amat berguna pada korang...

5. korang haruslah praktis cakap bahasa inggeris dengan kawan2, guru, dan sesiapa sahaja...

6. last skali korang mestilah slalu karang article ka...biodata ka..dan tulis apa2 aja dalam bahasa inggeris...

ien ingin cakap bahawa kita tidak akan fail dalam BI walaupun kita lemah kecuali : jika kita main2...dan x amik berat dalam subject BI...

ini sahaja ien ingin kongsi hari ini...

apa yg tak kena koment la...sbb ien bwu lg dlm blogger...

terima kasih mengunjungi blog sya...

Sunday, April 3, 2011

ayah n mama ...i'm sorry

pada 1/4/11 ak terpaksa membeli makan untuk adik dan abg ak...

walaupun condition ak time tu x larat...ak pergi juga...untuk mencari makan...

bila jam menunjukkan pukul 9..ak pun drive keta untuk membeli makan...

slpas order makan....ak pun pergi lah cari paking keta....

bila ak nk cari parking...n apabila tiba simpang T...mataku tiba2 menjadi kelam

ak pun terlanggar la moto yg ada didepan ak....but...keta mama ak rosak teruk bahagian depan...n

moto 2 juga hancur blah depan...ak sungguh kaku apabila kejadian itu berlaku...tapi nsib baik ak ada seorang

abg yg prihatin kat ak...dia la yg settle semua masalah itu...krana mom n dad x ada keja kat tempat lain...

tapi ak still marah kat diri sendiri krana mama slalu pesan drive hati2...

setelah eksiden ak habis ak kena hingar ngan family...

tapi setelah selesai semua masalah itu ak tidak dibenarkan membawa keta untuk beberapa bulan...

n keta mama n moto yg ak langgar tu...setelah dibaik pulih cos mencecah 1200...

ayah n mama i'm sorry what happen....i will pay back cost accident in a few month...i keep this promise...

this is my mom n dad who i love.....

There was an error in this gadget